Download hier vast drie tips
op weg naar Ouderschap vanuit Liefde & Lef!

Over mij

Als ik aan kinderen denk, voel ik vreugde, liefde en ook wel verwarring. Wat wanneer doe ik het nu goed? Moet ik zus doen of zo? Iedereen roept weer wat anders en op 26 verschillende internetsites vind je 26 verschillende meningen. En dat maakte me onzeker, ik werd er gek van. En als ik vandaag las hoe het moest, moest het morgen opeens weer anders. En daardoor kreeg ik geen vertrouwen in mijn moederschap en kon ik ook niet mijn eigen weg vinden. En daarom ben ik daar dus mee gestopt. Dat zoeken naar oplossingen buiten mezelf. Ik ben naar mezelf gaan luisteren. En naar mijn kinderen. Wat voelt goed voor hen? Wat voelt goed voor mij? Wat slaat aan bij mijn kinderen? Wat werkt? En wat niet werkt, hup, de deur uit.

Ik heb erg veel geduld en ben een ouder en die mijn kinderen zelf laat denken. Mijn kind staat bij mij op 1. Altijd. Wat is goed voor mijn kind? En hoe zou ik het nu, met het belang van mijn kind voorop, aanpakken? Een moeder (én coach) waarbij het proces net zo belangrijk is als het resultaat. Mijn visie is dat oplossingen nooit vanuit een aspect alleen aangeraakt kunnen worden maar dat het altijd een samenwerking is tussen verschillende onderdelen. Zodat we ook kunnen toewerken naar een blijvende en geïntegreerde oplossing.

Je komt bij mij niet weg met: “Zo ben ik nou eenmaal”, want als het je kind schaadt, heb je daar wat mee te doen. Verantwoordelijkheid nemen voor je daden en daarmee verantwoordelijkheid nemen voor je kind. Dat je later kunt zeggen: “ik heb het misschien niet allemaal op de correcte manier gedaan maar wel altijd met de juiste intentie en altijd geprobeerd het goed te doen”.


Ik als moeder?

Mijn twee volwassen (stief)kinderen hebben al heel wat avonturen met mij beleefd: paragliden, reizen naar nieuwe landen, op vakantie met een mini vliegtuigje, maar ook urenlang spelletjes doen, verhalen lezen & kletsen, heel veel kletsen.
Met mijn zoontje van vijf ging ik regelmatig op avontuur met Giraf, Leeuw, Bloedprikbeer & Doorslaapknuffel. We gleden samen van de hoogste glijbaan, gilden om het hardst in de achtbaan en genoten van het bouwen van zandkastelen. Nu gaan we boulderen, vissen op zalm in Schotland en bakken we de lekkerste taarten, zo uit de losse pols.
Het kind in mij is nog steeds aanwezig waardoor ik ook voor andere kinderen een echte magneet ben. Mijn voelspriet staat altijd aan en kinderen komen graag naar me toe en springen bij me op schoot. Ik voel intuïtief wat een kind wil, nodig heeft en ik weet snel of en wat er aan de hand is. En wat er nodig is.

En soms voel ik ook een intens verdriet over hoe sommige kinderen worden behandeld. Dan ben ik echt geraakt. En voel ik weer het kleine meisje in mij dat ook nare dingen heeft meegemaakt in haar te jonge leven. Het had zo makkelijk anders gekund, denk ik dan.

Woorden die mij typeren: blue sky thinking*, zelfreflectie, zelfontwikkeling, zelfverantwoordelijkheid, betrouwbaar, eerlijk, humoristisch, liefdevol, sportief.

Je kunt me elke dag verrassen met een goed stuk chocolade, een uitgebreid diner met een goed gesprek, en een heerlijke ‘ginger ale on the kiwi’ bij de ondergaande zon. Later als ik groot ben wil ik achter in mijn tuin een boomhut met een ophaalbrug, fladderen als een vlinder en zwemmen met dolfijnen.


Achtergrond

Om een beeld te geven van mijn achtergrond van waaruit in trainingen, workshops en individueel begeleiding geef, vind je hieronder de opleidingen die ik heb gevolgd.

 • Opleiding Zelfstandig Talentbegeleider Hoogbegaafden
 • Opleiding Familieopstellingen
 • MasterClass Hoogbegaafdheid
 • Intuïtief Coachen dmv Healing, Reading en Visualisaties
 • Post-HBO Registeropleiding Kindercoach
 • Transactionele Analyse
 • Kinderyoga opleiding
 • Sensikids opleiding (hoog sensitieve & prikkelgevoelige kinderen)
 • Leven & werken vanuit je intuïtie
 • Mindfulness
 • Vrouw & Verlangen
 • Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)

Nodig dit uit voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken? Boek nu een gratis skypesessie of telefonisch gesprek voor mijn tips voor Ouderschap vanuit Liefde & Lef!

Neem contact op

* Geen wolkje aan de lucht; denken in authentieke, creatieve en onontdekte oplossingen en mogelijkheden; wegen zien die er misschien nog niet zijn; achter de wolken de zon zien stralen.