Download hier vast drie tips
op weg naar Ouderschap vanuit Liefde & Lef!

1 op 1 Traject Kinderen

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulp. Er wordt vanuit de actuele situatie gekeken naar welke positieve stappen het kind kan maken. Dit alles oplossings- en toekomstgericht. Tijdens de begeleiding wordt ook gekeken naar achterliggende oorzaak van de hulpvraag.

Begeleiding op allerlei vlak is mogelijk. Daarbij valt onder andere te denken aan:

  • kinderen die hoogbegaafd zijn
  • kinderen die hoogsensitief zijn
  • kinderen die last hebben van stress of angsten, woede-uitbarstingen, faalangst
  • kinderen die uit balans zijn of problemen hebben op sociaal-emotioneel vlak

Met z’n tweetjes gaan we aan de slag door met elkaar te praten, spelen en doen wat zij leuk vinden. Met behulp van persoonlijke aandacht, oefeningen, theorie, spel, luisteren, tekenen en knutselen, praten en bewegen, worden kwaliteiten en vaardigheden (her)ontdekt die ingezet kunnen worden om vooruit te komen.


Hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid

Ik werk veel met kinderen die (hoog)sensitief (HSK) zijn. Op wie de wereld soms als een grote ronde blauwe bal komt aangestormd en die niet altijd weten hoe ze daar nou mee om moeten gaan. Kinderen die, net als ik, gevoelig zijn en dat niet altijd even leuk en makkelijk vinden. Met kinderen die gewoon weleens willen praten met iemand die het allemaal al eens heeft meegemaakt en die kan luisteren naar hun verhaal. Naar wat ze bezighoudt, wat ze tegenkomen, wat ze mee hebben gemaakt en wat ze leuk en minder leuk vinden. En ik kan ze helpen om te gaan met hun gevoeligheid en daar de kwaliteiten van te zien. Dat ze er mee leren om te gaan als een groot goed en dat het hen heel ver kan brengen in het leven. Dat ze uniek en enig zijn en dat dit gekoesterd mag worden. Dat hun gevoeligheid een gave is waar ze mee kunnen werken zodat het hun leven kan verrijken. Dat sensitieve kinderen, krachtige kinderen zijn.

Ook ben ik hoogbegaafdheidsspecialist (HB) en kan ik kinderen daarin begeleiden. Door te luisteren, praten, oefeningen en praktische handvatten, help ik kinderen om te gaan met hun hoogbegaafdheid. Hoogbegaafd zijn is een gave en een makke. In de huidige maatschappij is hoogbegaafdheid nog steeds niet overal geaccepteerd en geïntegreerd. Misvattingen, gebrek aan kennis, onkunde en onbegrip leiden vaak tot een niet veilige omgeving voor deze kinderen. Terwijl juist deze kinderen een heel eigen aanpak, begeleiding en zorg nodig hebben. Deze kinderen begeleid ik individueel of binnen het systeem van school en omgeving. 

Ook voor ouders is begeleiding mogelijk om te ondersteunen in de opvoeding, clubs en relaties.

Advies en aanpassingen in het onderwijs, begeleiding in en van het onderwijs behoren tevens tot de mogelijkheden.


Resultaat na werken met mij

  • Kinderen zitten beter in hun vel
  • Ze begrijpen hun eigen gevoelens beter
  • Je kind leert naar zijn lijf te luisteren
  • Ze hebben meer zelfvertrouwen
  • Ze kunnen hun grenzen aangeven

Herken je je kind in een van deze verhalen en wil je graag dat je kind begeleiding krijgt om zichzelf beter te leren kennen? Dat je kind weer gelukkig door het leven gaat? Boek dan nu een individueel traject voor je kind waar hij of zij 1 op 1 begeleiding en coaching krijgt.

Voor sensitieve kinderen is het ook mogelijk een groepstraject te volgen. Gedijt je kind beter als hij met andere kinderen in een groep zit? Boek dan nu het voordelige groepstraject voor sensitieve kinderen.

Zodra de aanvraag binnen is, neem ik contact op voor het plannen van een intakegesprek. Na het intakegesprek met de ouders, spreek ik met het kind. Als het klikt en iedereen er een goed gevoel bij heeft, gaan het kind en ik samen aan de slag in een reeks sessies.


Aanbod Individueel Traject

Wat                                         Individueel traject hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit of coaching
Hoe Inclusief intake met ouders, zeven sessies met het kind en twee oudergesprekken. Overleg met de leerkrachten, observaties in de klas of thuis en het doornemen van rapporten en verslagen, behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.
Investering 850
Data Individueel traject kan op elk gewenst moment starten

Ja, ik schrijf me nu in