Download hier vast drie tips
op weg naar Ouderschap vanuit Liefde & Lef!

Avond over Hoogbegaafde Kinderen

Is je of vermoed je dat je kind hoogbegaafd is? Wil je er wel eens meer over weten en ook andere ouders ontmoeten en van gedachten wisselen? Weet je er al meer vanaf maar zoek je juist wat meer verdieping en handvatten?

Op woensdag 8 mei is er een Avond over Hoogbegaafde Kinderen. Na een plenaire aftrap kun je twee workshops bijwonen. Welke, dat beslis je zelf.  Er is een algemene workshop over Hoogbegaafdheid en verdiepings-workshops over Hoogsensitiviteit, Beelddenken en Reflextherapie. Vooraf geef je aan welke twee workshops je wenst te volgen. Daarbij geldt vol=vol. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van een plaatsje bij je favoriete workshops.


Workshop Reflextherapie door Sandra Wortelboer van 360gradenHB (20:15-21:00 en 21:15-22:00 uur)

Een tomeloze energie, een stroom aan vragen, een niet te stuiten nieuwsgierigheid en een heleboel talenten komen vaak naar voren bij hoogbegaafde kinderen.

Maar soms lijkt het wel of er niet uitkomt wat erin zit.

En wat maakt dat we, juist bij deze kinderen, ook te maken kunnen hebben met verminderde concentratie, een laag zelfbeeld, hooggevoeligheid, automatiseringsproblemen, moeite met doorzetten (vluchtgedrag) en driftbuien (vechtgedrag)?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij hoogbegaafden nog veel primaire reflexen actief zijn.

Wil je meer weten over deze actieve reflexen en wat je kunt doen om het fundament van je kind te verstevigen? Schrijf je snel in! Kijk voor meer informatie over Sandra op haar site. 


Workshop Beelddenken door Marije Turel van Tureluurs-Educatie (20:15-21:00 en 21:15-22:00 uur)

  • ‘Mijn kind is altijd te laat.’
  • ‘Mijn dochter onthoudt maar niet wat ze ‘s morgens allemaal moet doen voor schooltijd.’
  • ‘Mijn zoon kan de keertafels maar niet onthouden, maar hij kan heel goed rekenen.’
  • ‘Als mijn kind een verhaal vertelt, kan ik er soms geen touw aan vastknopen.’

Herkenbaar? Misschien is uw kind wel een Beelddenker. Wanneer beelddenkers in staat zijn om (een deel van de) lesstof zelf te vertalen naar beelden, kunnen ze vaak enorme stappen maken in hun leerontwikkeling. Na deze workshop weet je: wat beelddenken is, hoe je het kan herkennen, de voor- en nadelen en wat ik doe tijdens de training. Kijk voor meer informatie over Marije Turel op haar site. 


Workshop Hoogbegaafdheid door Marije Miltenburg (20:15-21:00 uur)

Hoogbegaafde Kinderen. Wat maakt deze kinderen gelijk maar anders dan andere kinderen? Hoe herken je een kind dat hoogbegaafd is en wat heeft het nodig?
Tijdens deze workshop kijken we naar de kenmerken van hoogbegaafdheid, wat de theorie en de praktijk rondom hoogbegaafdheid laten zien en geef ik je tips om thuis direct te kunnen toepassen. Deze workshop is vooral bedoeld voor diegene die een vermoeden hebben dat er hoogbegaafdheid speelt en nog nieuw zijn met het begrip.


Workshop HoogSensitieve Kinderen door Marije Miltenburg (21:15-22:00 uur)

Zit je ook soms met je handen in het haar omdat je niet meer weet hoe je je kind verder kunt helpen? Heeft je kind iets nodig maar weet je niet wat? Begrijp je je kind niet altijd of reageert het zo anders dan jij zou verwachten?

Soms heb je als ouder het gevoel dat je niet meer weet hoe je je kind kunt helpen om een gelukkig, blij en vrij kind te zijn. Je merkt bijvoorbeeld dat hij gevoelig is voor drukte, licht, geluid, kleding, eten of muziek. Of dat hij soms zo in zijn fantasiewereld verkeert dat je even niet meer weet of hij nog wel met beide benen terugkomt op de wereld. Je maakt je zorgen over zijn gedrag, het gebrek aan vriendschappen, zijn woede-uitbarstingen en/of verdrietaanvallen. Zijn gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid leiden nog wel eens tot ruzies met andere kinderen, broertjes of zusjes, of jullie als ouder. En dat drijft je soms tot wanhoop. Soms weet je gewoon niet meer hoe je kunt reageren en hoe je je geduld kunt bewaren.

Herkenbaar? Hoe zou het voor je zijn om je kind hier beter in te begrijpen? Om te weten hoe je kunt reageren in bepaalde situaties? Welke reactie helpend is en welke juist olie op het vuur gooit? Dat je weer met vertrouwen in verbinding komt met je kind? Kom dan naar mijn Workshop Hooggevoeligheid Begrijpen.


Wil je tips, theorie en gelijkgestemde ouders ontmoeten? Kom dan naar deze Avond over Hoogbegaafde Kinderen.

Aanbod Avond over Hoogbegaafde Kinderen

Wat Avond over Hoogbegaafde Kinderen
Hoe 19:30 uur Inloop
20:00 uur Inleiding Hoogbegaafde Kinderen
20:15-21:00 uur Workshopronde 1
21:15-22:00 uur Workshopronde 2
22:00-22:15 uur Afsluiting
Inclusief Eén kop koffie of thee, water en een versnapering
Investering gehele avond  €15 te betalen bij inschrijving
Datum Woensdag 8 mei 2019
Tijd 20:00-22:15 uur (inloop 19:30 uur)
Locatie Grand Cafe Hemels – Amersfoort
Langestraat 63

Ja, ik meld mij nu aan voor deze workshop

 


Aan het einde van de workshop:

  • Heb je tips en tools in handen die je direct thuis kunt uitproberen
  • Heb je tips om anders met je hoogbegaafde kind om te gaan
  • Begrijp je je hoogbegaafde kind beter
  • Weet je wat je hoogbegaafde kind nodig heeft en wat werkt (en wat niet)
  • Voel je je geïnspireerd om hier mee aan de slag te gaan
  • Weet je wat wij voor je kunnen betekenen en hoe we hier samen verder mee aan de slag kunnen gaan

Ja, natuurlijk kom ik!


Referentie

Heel fijn deze workshop. We waren wat zoekende en hadden veel vragen. Heel veel is ons duidelijk geworden. Wat fijn dat we nu met andere ogen naar ons kind kunnen kijken. We hebben na deze workshop een oudertraject bij Marije gevolgd om nog meer de diepte in te gaan. Dat was ook heel fijn.

Joep en Sabine

Ja, dit wil ik ook. Ik kom